Aankomende concerten

Cantatrix concert: Begin en Einde

Cantatrix concert: Begin en Einde

20 oktober 2017 20:15

Cantatrix concert: Begin en Einde

Begin en Einde

 

 


In "begin en Einde" kijkt Cantatrix om zich heen naar meesters van toen en nu, die hun gevoelens uitdrukken in religieuze werken handelend over eenzaamheid, uitmondend in hoop. Soms op eeuwenoude teksten. Sommige met een universeel karakter. Anderen zijn ter nagedachtenis aan iemand geschreven - de Let Peteris Vasks schreef zijn Pater Noster voor zijn overleden vader - of voor een bepaalde gelegenheid.

Cantatrix verbindt in dit concert kwalitatief hoogstaande composities uit alle tijden waarvan vele deel uitmaakten van eerdere programma's. Daaronder ook Ubi Caritas III dat de bekende Amerikaanse componist Ola Gjeilo voor Cantatrix schreef. En "In Principio", een werk uit eigen gelederen, want de componist hiervan, Hans Leenders, is als artistiek leider verbonden aan dit vocaal ensemble.

Cantatrix is ervan overtuigd dat dit programma zal resulteren in een onderhoudende uitvoering waarin zowel bekende als minder bekende koormuziek een zo breed mogelijk publiek zal bereiken.

25 jaar Cantatrix

In 25 jaar is Cantatrix een gerespecteerde naam geworden in de koorwereld, in Nederland en steeds meer ook buiten de grenzen. Hoofdoorzaken zijn de kwaliteit van de stemmen , maar ook de groeiende aspiraties van het koor spelen een rol. Zo worden steeds hogere eisen gesteld aan de samenstelling van het gezongen repertoire, en worden voor de groeiende variatie in stijlen ook gastdirigenten uitgenodigd met specifieke kennis ter zake.


Strijkkwartet:      Cypresses Quartet
Dirigent: Hans Leenders

Vrijdag 20 oktober |20:15 uur | Grote Kerk, Overschie
Kaarten:
www.cantatrix.nl  (06-51213471)

Prijs: € 15
Vocaal Ensemble Kralingen tijdens Rondje Oud Overschie

Vocaal Ensemble Kralingen tijdens Rondje Oud Overschie

04 februari 2018 13:00 - 17:00

Vocaal Ensemble Kralingen tijdens Rondje Oud Overschie

Speciale versie met optreden van Vocaal Ensemble Kralingen.

Gratis